Ocak Ayı Etkinlikleri

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Ocak ayında yaptığımız etkinliklerimiz;

1-çocuk edebiyatı alanında uzmanla iletişim kurma eylem planı dâhilinde masal anlatıcılığı ve drama sertifikası olan okul öncesi öğretmenlerimiz ile bir etkinlik planı yapıldı.

Etkinlik planı dâhilinde öncelikle velilere çocuklarının sözel dil becerilerini geliştirebilmelerine yönelik etkinlik önerileri verildi. Etkinlikler velilerin aktif katılımıyla okulda uygulandı ve evde nasıl uygulayabileceklerine yönelik önemli noktalara değinildi.

2-Çocuklarla sınıfta bulunan materyallerle (top, kalem, oyuncak vb. gibi) şekil-zemin ilişkisi dâhilinde kendi öykülerini oluşturma, betimleme yapma becerilerini geliştirme etkinlikleri yapıldı.

3-Her çocuğun istediği bir resmi çizmesi istenmiş ve çizdikleri resimleri anlatmaları sağlanmıştır. Sınıfın yaptığı bütün resimler toplanarak bu resimlerle çocukların hikâyeleri dikkate alınarak bir sınıf öyküsü oluşturulmuştur.

4-Sınıfta çocuklarla etkileşimli kitap okuma etkinliği yapıldı ve bilinmeyen kelimelerle kelime koleksiyonu oluşturuldu. Kelime koleksiyonları panolara asılarak sergilendi.

18-01-202418-01-202418-01-2024